JUST Food and Cinema


JUST Food and Cinema
Το φαγητο στην 7 ΤΕχνη

7 εβδομάδες | 7 menu | 7 σκηνοθέτες | 7 live events
σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σύλλογο Φίλων Ennio Moriccone.

Το JUST.WINEBAR για επτά εβδομάδες, από τις 29 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου, διερευνά τη σχέση της γαστρονομίας με τον κινηματογράφο μέσα από επτά διαφορετικά αφιερώματα σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

Για επτά εβδομάδες μεταφερόμαστε στον κόσμο των Άλφρεντ Χίτσκοκ, Βιτόριο ντε Σίκα, Σέρτζιο Λεόνε, Ζακ Ντερέ, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Πέντρο Αλμοδόβαρ και Γούντι Άλεν.
Γευόμαστε ειδικά γαστρονομικά μενού, κρασιά και cocktails εμπνευσμένα από το κινηματογραφικό έργο και την χώρα καταγωγής των σκηνοθετών, παρακολουθούμε σκηνές από τις ταινίες τους και κάθε Πέμπτη καλλιτέχνες μας ταξιδεύουν με live μουσικές παραστάσεις στα soundtracks των ταινιών.

Οι γεύσεις διατηρούν με το «πανί» τη σχέση που είχαν οι Ιδέες του Πλάτωνα με τον πραγματικό κόσμο: όσο πιο μακρινές φαντάζουν, τόσο περισσότερο τις ποθείς.
Η αναλογία φαγητού με σινεμά ωστόσο δεν είναι τυχαία. Άλλες φορές ως αλληγορία και άλλες ως κεντρικό θέμα το φαγητό και ιδίως η προετοιμασία του αφυπνίζει τον ηδονοβλεψία μέσα μας. Διερευνώντας τη σχέση μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπου, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γιατί τόσο μια καλή ταινία όσο κι ένα συναρπαστικό γεύμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένας μυστικός, μοναδικός συνδυασμός αισθήσεων που συνθέτει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.